Publicitat
Publicitat

La prima de risc espanyola tanca en 539 punts després dels anuncis del BCE

L'Íbex perd un 2,99% i torna a perdre els 7.000 punts

La prima de risc espanyola, o la diferència entre l'interès que ofereix el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, ha tancat en els 539 punts bàsics després d'haver arribat als 544 just després de la roda de premsa del BCE.

En l'obertura s'havia situat als 499 punts, però poc després ha pujat fins als 503, i s'ha disparat després de la roda de premsa del Banc Central Europoeu (BCE) i de la subhasta en què el Tresor espanyol ha captat 3.000 milions en bons a 3, 4 i 10 anys, però a canvi de pagar l'interès més alt des del novembre.

La prima de risc, que ja s'havia disparat fins als 517 punts després de la subhasta, ha rebut un impuls extra amb la compareixença de Draghi, que ha descartat noves injeccions de liquiditat i compres de bons de països amb problemes.

A part d'una rebaixa en els tipus d'interès, Draghi ha anunciat una rebaixa en la rendibilitat que reben els bancs que dipositen diners al BCE, que ha baixat del 0,25% al 0%.

L'anunci també ha abocat les borses europees als números vermells, especialment l'espanyola i la italiana, arrossegades pel seu sector bancari. L'Íbex-35 ha caigut un 2,99%. La llista de les pèrdues ha estat liderada per Sacyr Vallehermoso, que ha perdut un 7,06%. Darrere s'hi han situat Enagas i Telecinco, amb pèrdues del 5,43% i del 4,92%, respectivament. A poca distància s'hi troben els dos grans bancs espanyols, BBVA i Santander, amb pèrdues del 4,64% i del 3,83%, respectivament.

Només tres valors han registrat números verds: Dia, que ha crescut un 0,32%, Mapfre, amb un 0,18%, i OHL, amb un 0,12%.

La resta de borses europees també han estat marcades pel vermell. Frankfurt ha perdut un 0,5%, París un 1,2% i Milà un 2%. Londres ha estat l'única que ha pujat, amb un 0,1%.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys ha pujat aquest dijous fins al 6,79%, des del 6,41% d'ahir, mentre que l'alemany es manté amb una rendibilitat de l'1,39%, lleugerament inferior a la que tenia ahir.


Més continguts de