Economia 20/06/2012

La prima de risc baixa 37 punts en una jornada

El bo espanyol a 10 anys ja cotitza per sota del 7% i els bancs fan pujar l'Íbex-35

Ara
2 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola, és a dir, la diferència entre l'interès que ofereix el bo espanyol a deu anys i l'alemany a 10 anys, ha tancat avui a 513 punts bàsics en l'obertura del mercat secundari, 37 menys que ahir, i la rendibilitat del bo espanyol se situava en el 6,75%, per primera vegada des de dilluns per sota del crític 7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La forta pressió dels mercats sobre el deute espanyol es va veure alleujada ahir en certa mesura a causa de la subhasta en què el Tresor va col·locar 3.039 milions d'euros en lletres a 12 i 18 mesos, superant el màxim previst, encara que ha hagut d'apujar l'interès per sobre del 5%, dels més alts des de la creació de l'euro.

Malgrat això, i enmig d'una gran pressió dels mercats, la licitació va aconseguir un gran suport dels inversors, ja que la demanda va superar els 8.000 milions d'euros i la prima de risc es va reduir en 24 punts en la jornada.

Precisament ahir els països assistents a la cimera del G-20 van mostrar la seva preocupació pels elevats interessos que estan pagant pel seu deute països com Espanya i Itàlia, davant la possibilitat que el fons de rescat europeu compri deute sobirà.

L'Íbex-35 ha seguit notant la relaxació de la pressió sobre el deute espanyol, que ha beneficiat especialment els bancs. El Popular ha guanyat un 5,11%, el BBVA un 3,49% i Bankia un 3,09%.

Així, el selectiu espanyol ha viscut una jornada de números verds i ha tancat amb un creixement de l'1,53%, arribant als 6.796 punts.

Fora dels guanys generalitzats, cinc valors han tancat amb números vermells. Sacyr Vallehermoso ha estat el que més ha perdut, baixant un 0,91%. L'han seguit Abertis, Telecinco, Inditex i Dia.

A les borses europees també han predominat els beneficis i Frankfurt ha tancat amb un creixement del 0,5%, París ha guanyat un 0,3%, Milà un 2,1% i Londres un 0,6%.

stats