Publicitat
Publicitat

La borsa cau un 3,58% i la prima de risc tanca en 638 punts bàsics

La pressió per a Espanya revifa i la rendibilitat del bo espanyol a deu anys s'enfila al 7,61%. L'íbex perd els 6.000 punts per primera vegada des de 2003

La borsa espanyol ha tornat a viure una jornada negra al caure l'Íbex un 3,58% i perdre així els 6.000 punts. Tot i la prohibició ahir de les operacions a curt, el selectiu espanyol ha tancat en els 5.956 punts, un nivell al que no arribava des de l'any 2003.

Els valors que més han patit la desconfiança dels inversors han estat Acciona, que ha perdut un 9,34%, Mapfre, amb una caiguda d'un 8,29% i Repsol, que ha caigut un 7,16%.

Per altra banda, els pocs valors que han pujat han estat encapçalats per Indra, amb un increment del 4,51%, Banc Sabadell, que ha guanyat un 3,56%, i Grifols, que ha pujat un 3,51%.

A Europa, les borses han viscut una sessió de caigudes marcades per la noticia que l'agència de qualificació Moody's havia posat la triple A d'Alemanya en perspectiva negativa. Frankfurt ha perdut un 0,5%, Paris un 0,9%, Milà un 2,7% i Londres per un 0,6%.

Nou rècord de la prima de risc

La prima de risc espanyola també ha reflectit els dubtes sobre l'economia espanyola i ha tancat en els 638 punts bàsics, un nou rècord històric i el quart en els darrers quatre anys. L'augment es deu sobretot a l'increment de la rendibilitat del bo espanyol a deu anys, que ja es paga al 7,62%. La distància amb la prima de risc d'Irlanda, un dels països rescatats, s'escurça a 59 punts.

Tot i que en l'obertura de la sessió d'aquest dimarts, la prima ha començat a la baixa (sense abandonar, però, la barrera dels 600 punts), la pressió ha revifat a mesura que avançava la jornada.

La col·locació de més de 3.000 milions del Tresor a l'interès més alt des del novembre tampoc ha ajudat a calmar les tensions sobre Espanya, que ha pagat un interès del 2,65% per les lletres a tres mesos i del 3,95% per les de sis mesos.

La por que Espanya no sigui capaç de tirar endavant sense l'ajuda del Banc Central Europeu (BCE) i es vegi abocada a un rescat sobrevola aquesta setmana els mercats, tot i que el ministre Luis de Guindos descartés dilluns que Espanya demani el rescat total a Europa.

Més continguts de