Economia 15/05/2012

El creixement alemany permet a la zona euro esquivar la recessió

El producte interior brut de l'eurozona es queda igual, després de caure un 0,3% el trimestre passat

Efe
2 min

Brussel·lesEl producte interior brut (PIB) de la zona de l'euro i de la Unió Europea (UE) es va mantenir estable en el primer trimestre de l'any, segons les dades facilitades avui per l'Eurostat, l'oficina estadística comunitària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'economia europea es quedaria, així, a les portes de la recessió, després de la caiguda del 0,3% que les dues zones havien registrat en els últims tres mesos del 2011.

En termes interanuals, el PIB es va mantenir estable a l'eurozona i va créixer un 0,1% als 27 països de la UE.

Alemanya compensa les males dades i la seva economia es va recuperar en començar l'any per créixer un 0,5%, després d'una baixada del 0,2% en els últims tres mesos de l'any anterior.

En termes interanuals, el PIB es va mantenir estable a l'eurozona i va créixer un 0,1% a la UE.

En l'últim trimestre del 2011, tot i la caiguda trimestral, l'economia de l'euro havia crescut un 0,7% respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que la de la UE ho havia fet un 0,8%.

Els tres primers mesos del 2012 deixen fins a vuit països de la Unió Europea (no hi ha dades disponibles encara per a tots) en recessió. Entre ells, algunes de les grans economies de l'euro, com Espanya (que encadena una nova caiguda del 0,3%) i Itàlia (el PIB va caure un 0,8%, una dècima més que en el trimestre anterior).

A França, per la seva banda, el PIB es va mantenir estable, mentre que Holanda continua en recessió, amb un descens del 0,2%.

Portugal encadena també un nou trimestre de caiguda (-0,1%), igual que Xipre (-0,3%).

Per a Irlanda i Grècia, dues de les economies més colpejades per la crisi, no hi ha dades disponibles.

Els millors resultats els registra Finlàndia, que va créixer un 1,3% el primer trimestre de l'any.

Fora de l'euro, l'economia britànica també entra en recessió, en caure un 0,2%, que se suma a la baixada del 0,3% del període anterior.

Els més malparats són Hongria i la República Txeca, amb caigudes de l'1,3% i l'1% respecte al trimestre passat, mentre que es recuperen els països del Bàltic: Lituània (0,8%), Letònia (1,1%) i Estònia (0,5%).

stats