Economia 06/08/2012

La prima de risc obre estable i sense canvis després del pla de Rajoy enviat a Brussel·les

S'ha situat en els 544 punts bàsics a l'obertura. L'Íbex-35 puja un 1,08% en els primers compassos de la sessió

Efe / Ara
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola ha començat la sessió d'aquest dilluns gairebé sense canvis i s'ha situat en els 544 punts bàsics, un més que al tancament de la sessió anterior, després del pla del president espanyol, Mariano Rajoy, enviat a Brussel·les divendres passat. L'Íbex-35 ha obert a l'alça i ha pujat un 1,08% en els primers compassos de la sessió. L'estratègia de l'executiu espanyol és negociar amb calma amb les autoritats europees un rescat suau que no impliqui haver de fer més ajustos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després que divendres la prima de risc s'elevés per damunt dels 600 punts bàsics, el risc del deute espanyol es va relaxar després que els inversors interpretessin que el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, obria la porta a possibles compres de bons sobirans, encara que estiguin subjectes a una petició prèvia de rescat per part dels estats que ho necessitin.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va admetre divendres que no descarta demanar algun tipus d'ajuda al BCE, sempre que les mesures que prepari l'organisme europeu siguin "adequades" per a Espanya.

stats