L'establishment es mobilitza després de perdre la Cambra

Sánchez Llibre (Foment) convoca el Cercle d'Economia, Barcelona Global i el RACC

El triomf de la candidatura Eines de País, impulsada per l'ANC i el Cercle Català de Negocis, en les eleccions a la Cambra de Comerç ha mobilitzat les principals organitzacions de la denominada societat civil, la burgesia i la gran empresa de Catalunya.

Segons publica aquest diumenge el diari 'La Vanguardia', els pròxims dies hi ha prevista una reunió en què participaran els representants de la patronal de grans empreses Foment, el Cercle d'Economia, el Reial Automòbil Club de Catalunya, Barcelona Global i la Fira.

La intenció de la reunió és posar en comú les estratègies amb l'objectiu d'aconseguir que les propostes econòmiques d'aquestes entitats tinguin la màxima influència en la societat catalana i en el Govern.

L'independentisme obté la majoria absoluta a la Cambra de Comerç

A la reunió està previst que hi assisteixin el president de Foment, Josep Sánchez Llibre; el del Cercle, Juan José Brugera; el del RACC, Josep Mateu, i el de Barcelona Global, Pau Guardans. A més, hi ha prevista l'assistència del president de la Fira i fins fa uns mesos president de FemCat, Pau Relat, que ha manifestat que hi anirà a títol personal, ja que la institució que presideix té participació pública.

Aquesta reunió es considera una resposta davant la crisi de lideratge empresarial que s'ha fet palesa en les eleccions a les cambres, especialment a la de Barcelona, on Eines de País s'ha imposat amb majoria absoluta.

No obstant, Sánchez Llibre va començar els contactes per articular una resposta empresarial abans de les eleccions a les cambres, després de la seva elecció com a president de la patronal, amb uns primers contactes informals.

De fet, des de fa molts anys Foment, Cercle, RACC i la Cambra ja coordinen les seves iniciatives en tot el que fa referència a les infraestructures amb el denominat GT4, un lobi que ha posat l'èmfasi en la reivindicació de la gestió independent de l'aeroport del Prat.