Economia 27/12/2011

Les estacions d'esquí alpí ronden la plena ocupació aquest Nadal

La temporada va arrencar amb mal peu per la poca neu però el fred ha acabat motivant els esquiadors i aixecant les previsions del sector

Acn
2 min
Un nen preparant-se per esquiar a Baqueira Beret / ACN

BarcelonaLa temporada d'esquí al Pirineu català comença a perfilar bones perspectives. La majoria d'estacions d'esquí alpí fregaran el "100%" aquestes festes de Nadal, ha explicat el gerent de l'Associació d'Estacions d'Esquí de Catalunya, Joaquim Alsina. Les baixes temperatures dels darrers dies han facilitat que s'hagi pogut produir neu de manera que s'han pogut obrir les estacions "amb bones condicions". La temporada va arrencar amb mal peu per la poca neu però ara el fred "ha animat" tant el sector com els esquiadors. Per tot plegat, encaren Cap d'Any i Reis amb la intenció d'assolir la plena ocupació i valoren amb bona nota l'afluència d'"embogits per la neu" entre setmana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pistes infrautilitzades

El gerent de l'Associació d'Estacions d'Esquí de Catalunya ha lamentat, però, que les pistes nòrdiques del país continuïn només com a ús turístic. Per això, ha recordat que hi ha el "compromís" del departament de Territori i Sostenibilitat amb els alcaldes de la zona per estudiar com "finançar la mínima inversió" per instal·lar una xarxa de canons de neu a les zones d'alta muntanya. El consum de neu en una pista alpina és "més alt" que en una pista nòrdica, justifica Alsina, i per tant, el cost i els requeriments no serien tant alts com en les estacions on ja està instal·lat.

Alsina ha explicat que l'aeroport de Lleida Alguaire serveix a les pistes catalanes com a promoció per donar a conèixer "l'oferta" catalana. Malgrat que els esquiadors finalment optin per Andorra, Alsina assegura que l'esquí català no aposta per aquest perfil d'esquiador i per això afirma que no es "barallaran" per aquest segment de mercat. Sí que ha defensat però fer servir l'aeroport com a plataforma de promoció perquè el poder adquisitiu més alt es quedi a Catalunya, per exemple, a Baqueira Beret.

Millors preus

Tot i això, també ha explicat que en els darrers anys les estacions catalanes s'han reformulat per fer "contenció de preus". I de fet, aquest any, la situació es repeteix. Espot i Port Ainé han optat, per exemple, per abaixar el preu del forfet mentre que d'altres instal·lacions han decidit per temptar els esquiadors amb paquets d'ofertes. "El cost per l'esquiador serà més barat que altres anys", ha afegit Alsina. I més des que els clients escullen abans "un entrepà que un menú".

stats