Economia 14/01/2011

El govern espanyol diu que l'estat d'alarma "ha acomplert la seva missió" i no l'allargarà més enllà del dissabte

Rubalcaba diu que ha garantit el dret a volar "sense problemes" i ha permès posar fil a l'agulla en les negociacions amb els controladors

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que l'estat d'alarma ha acomplert la seva missió garantint "sense problemes" volar i permetent avançar en les negociacions amb els controladors. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha dit que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va firmar ahir un reial decret que dicta que dissabte a les dotze de la nit s'acabi un estat d'alarma que ha estat "excepcional". Al mateix moment els militars abandonaran les torres i dependències de control.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha destacat que les negociacions amb els controladors han avançat amb el diàleg amb AENA, i aquest fet ha fructificat amb algunes decisions que marquen el final del conflicte "de manera temporal però clara". En aquesta línia, ha recordat que s'ha acordat designar un àrbitre, un catàleg de temàtiques i un calendari, uns mecanismes que confia que puguin posar el punt i final al conflicte. L'àrbitre designat, Miguel Pimentel, té fins el proper 28 de febrer per dictar una resolució d'obligat compliment que no es podrà recórrer.

stats