Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Alemanya nega que vulgui reduir el nombre de països de l'euro

Un portaveu contradiu la informació de Reuters sobre les negociacions entre Merkel i Sarkozy per crear una Europa de dues velocitats

El govern d'Alemanya ha negat aquest dimecres que tingui la intenció de reduir l'eurozona, expulsant alguns països de l'euro, tal com havia informat hores abans Reuters.

En un comunicat, el portaveu alemany Steffen Seibert ha defensat que Angela Merkel i el president francès Nicolas Sarkozy se centren a estabilitzar tota l'eurozona i no tenen plans per a escissions. "El govern no està tirant endavant aquest pla", ha dit Seibert. "Al contrari, les nostres polítiques se centren a estabilitzar l'eurozona en la seva totalitat i atacar l'arrel dels problemes", ha afegit.

Fonts europees havien assegurat a Reuters que Alemanya i França negocien "intensament" la creació d'una UE de dues velocitats. "Això és totalment fals", ha dit a Efe un portaveu del ministeri alemany de Finances en ser consultat sobre aquestes informacions. "Tots els rumors que vagin més enllà són falsos", assenyala la nota de Berlín.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT