Publicitat
Publicitat

Mercat europeu

La taxa d'inflació a la zona euro se situa al 2,5% al juliol

La taxa d'inflació a la zona euro ha retrocedit dues dècimes durant el més de juliol. El conjunt de la UE també ha moderat dues dècimes la inflació situant-se al 2,9%.

L'Eurostat, l'oficina estadística de la Comissió Europea, ha mostrat avui dades sobre la taxa d'inflació a la zona euro que ha retrocedit dues dècimes fins el 2,5% durant el mes de juliol. Una dada semblant mostra el conjunt de països de la UE que han moderat també dues dècimes la inflació situant-se al 2,9%.


Els preus als països de l'euro també han patit variacions caient sis dècimes respecte el mes de juny, i un cinc dècimes al conjunt de la UE.


Aquesta és la primera vegada que la taxa d'inflació interanual dels països que componen la UE baixa des del passat març. Els productes i serveis que han contribuït a baixar la inflació han estat, principalment, el sector tèxtil (-0,27 punts percentuals), les telecomunicacions (-0,14 punts percentuals) i el sector de l'automoció (-0,08 punts percentuals).


Pel que fa a Espanya, els preus van baixar un 1,2% al juliol respecte el mes de juny, el que ha situat la taxa interanual de l'Estat al 3%, una dècima menys de la dada oferida per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) durant el juliol.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT