Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

Brussel·les farà la seva pròpia avaluació a la banca prèvia al rescat

El portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj, veu la unió bancària a mitjà termini i confia que almenys les bases es pactin abans de final d'any

Representants del a Comissió Europea (CE), del Banc Central Europeu (BCE) i del Fons Monetari Internacional (FMI) viatjaran a Madrid per fer la seva pròpia avaluació del sistema bancari espanyol un cop rebuda formalment la petició del rescat per part de l'executiu.

El portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que els experts europeus faran l'avaluació i que els resultats de les auditories independents encarregades pel govern espanyol es tindran en compte.

Sobre les condicions del rescat, ha assegurat que seran "estrictes" i que s'aniran concretant durant la negociació, que ha d'acabar abans del 9 de juliol. Seran condicions específiques per als bancs que rebin diners del rescat i també per al global del sistema financer espanyol, per tal que guanyi "transparència" i allunyi les pressions dels mercats, ha dit Altafaj.

La unió bancària europea és un objectiu que arribarà a mitjà o llarg termini, segons el portaveu, que confia que les bases es fixin a finals d'aquest any per seguir treballant durant el 2013.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT