CRISI DEL DEUTE
Economia 25/06/2012

Brussel·les farà la seva pròpia avaluació a la banca prèvia al rescat

El portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj, veu la unió bancària a mitjà termini i confia que almenys les bases es pactin abans de final d'any

Ara
1 min

BarcelonaRepresentants del a Comissió Europea (CE), del Banc Central Europeu (BCE) i del Fons Monetari Internacional (FMI) viatjaran a Madrid per fer la seva pròpia avaluació del sistema bancari espanyol un cop rebuda formalment la petició del rescat per part de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que els experts europeus faran l'avaluació i que els resultats de les auditories independents encarregades pel govern espanyol es tindran en compte.

Sobre les condicions del rescat, ha assegurat que seran "estrictes" i que s'aniran concretant durant la negociació, que ha d'acabar abans del 9 de juliol. Seran condicions específiques per als bancs que rebin diners del rescat i també per al global del sistema financer espanyol, per tal que guanyi "transparència" i allunyi les pressions dels mercats, ha dit Altafaj.

La unió bancària europea és un objectiu que arribarà a mitjà o llarg termini, segons el portaveu, que confia que les bases es fixin a finals d'aquest any per seguir treballant durant el 2013.

stats