La borsa de Nova York sorprèn amb una caiguda en picat en l'última hora de negociació

Els selectius nord-americans tanquen amb pèrdues quan semblava que acabarien en verd. Els principals selectius d'Europa han registrat repunts superiors al 3% després de les mesures anunciades per la Xina

Sorpresa d'última hora als Estats Units. Quan tot indicava que el dimarts seria una plàcida jornada als parquets de Nova York, les borses s'han capgirat com un mitjó en qüestió de minuts. El que havia de ser una jornada de recuperació després de la patacada del dilluns ha acabat sent una altra jornada de pèrdues a la borsa nord-americana. El Dow Jones ha perdut un 1,29%.

Els EUA s'han sumat així a les pèrdues (molt més pronunciades) que s'han viscut a l'Àsia. La borsa de Tòquio ha tancat amb un descens del 3,96% i la de Xangai amb una retallada del 7,7%).

 

A l'altre extrem, les borses europees sí que han consolidat la jornada d'escalades i han tancat la sessió amb repunts per d'entre un 3% i un 5%. La  rebaixa de 25 punts bàsics dels tipus d'interès a la Xina ha empès l'Íbex a superar els 10.115 punts amb una pujada del 3,7%, la major des del juny.

A més, a la resta d'Europa els parquets també han rebrotat després de la caiguda d'ahir i malgrat les caigudes dels parquets asiàtics. El Dax alemany i el MIB italià han encapçalat la jornada amb creixements del 5,3% i del 5,8%. L'Eurostoxx ha pujat un 5,1%, la borsa de París un 4,6% i el FTSE de Londres un 3,4%.

En el cas del selectiu espanyol, la majoria de valors van a l'alça, especialment Abengoa (+22,74%), Gamesa (+9,16%), OHL (+5,71%) i IAG (+5,79%).