Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El primer banc europeu, HSBC, demana perdó per haver permès la neteja de diners de la droga en la seva filial mexicana

El cap del departament de control del banc britànic, David Bagley, dimiteix davant el Senat dels EUA, que presenta un informe amb greus irregularitats per consentir el narcotràfic també a l'Iran i Síria

HSBC, el primer banc europeu, ha demanat perdó davant el Senat dels Estats Units (EUA) per la falta de control intern que va permetre el blanqueig de diner procedent suposadament dels càrtels de la droga a Mèxic, Iran i Síria, sancionats pels EUA. La presidenta de la filial nord-americana del banc britànic, Irene Dorner, ha admès els errors de control i ha declarat que "lamentem profundament i demanem disculpes perquè HSBC no va estar a l'altura de les expectatives dels nostres reguladors, clients i treballadors i el públic en general".

El Senat ha elaborat un informe en el qual s'acusa el banc d'haver exposat el sistema financer dels EUA a riscos com "el blanqueig de diners, narcotràfic i finançament terrorista" per no fer els controls necessaris. Dorner ha reconegut que l'entitat "no ha invertit el necessari" en mecanismes per detectar moviments de narcotràfic, però ha assegurat que han pres mesures "efectives". Com a conseqüència de l'afer, el cap del departament de control del banc, David Bagley, ha dimitit. 

Més continguts de