Economia 15/06/2012

Els líders europeus del G-20 preparen aquest divendres per videoconferència la reunió de dilluns

Els dirigents comunitaris volen coordinar l'estratègia europea en una cimera que se centrarà en la situació de la zona euro després de les eleccions a Grècia

Efe
1 min

Brussel·lesEls líders europeus que assistiran a la cimera del G20 a Los Cabos (Mèxic), entre ells Mariano Rajoy, celebraran una videoconferència a les quatre de la tarda (hora catalana) d'aquest divendres per preparar aquesta reunió, segons ha informat un portaveu del Consell Europeu, Dirk De Backer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la discussió participaran els caps de Govern d'Alemanya, França, Espanya, Regne Unit i Itàlia, així com els presidents del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

La conferència, convocada per Van Rompuy, s'estendrà durant una hora i busca preparar i coordinar el punt de vista europeu durant la cimera dels pròxims dilluns i dimarts a Los Cabos, ha afegit el portaveu.

Els dirigents comunitaris viatgen a Los Cabos conscients que la situació a la zona euro "serà un important assumpte de discussió", segons ha indicat la portaveu cap de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde, en una roda de premsa.

"Nosaltres insistirem en la nostra determinació d'aportar una resposta global a la crisi del deute sobirà", ha afegit.

Van Rompuy i Barroso demanaran que els altres socis del G-20 "contribueixin a les solucions donant un fort impuls per equilibrar l'economia mundial", ha afegit Ahrenkilde.

La Unió Europea està convençuda que el pla d'acció per al creixement que s'aprovarà a Los Cabos oferirà "un marc concret" a tots els països del G20 "per renovar el seu compromís de reforçar el creixement mundial".

stats