CRISI DEL DEUTE
Economia 23/10/2011

Els líders europeus defensen reduir el deute sense complicar el creixement econòmic

La cimera de Brussel·les d'avui hauria de posar les bases per pactar l'ampliació del fons de rescat europeu i la participació de la banca en el segon rescat grec

Efe
1 min

Brussel·lesEls caps d'estat i de govern de la Unió Europea s'han refermat a la cimera en l'estratègia de consolidació fiscal i reducció del dèficit als estats membres, tot i que han demanat mesures per evitar que es condemni el creixement econòmic a curt termini.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La consolidació fiscal i la reducció del deute són crucials per garantir la sostenibilitat de les finances públiques i restablir la confiança", ha recollit el consell europeu al document de conclusions que els Vint-i-set han d'aprovar avui a Brussel·les.

Els líders europeus demanen també una "acció decidida" per reforçar l'economia a curt termini i identifiquen una sèrie de prioritats que cal accelerar per propiciar creixement i ocupació.

El document de conclusions es limita a recomanacions genèriques a l'espera que els líders es tornin a reunir aquesta tarda i el proper dimecres per tancar acords més concrets que afecten sobretot la zona euro.

Entre els temes on s'han d'aproximar posicions de manera urgent hi ha l'ampliació del fons de rescat i l'abast que ha de tenir la participació del sector privat en el segon rescat a Grècia.

stats