Economia 02/01/2013

El pacte per evitar l''abisme fiscal' dispara un 3,4% la borsa espanyola

Els principals mercats europeus pugen al voltant d'un 2% en la primera sessió de l'any. La prima de risc espanyola cau 34 punts i tanca als 360 punts bàsics

Xavier Alegret
1 min
Inversors a Wall Street el 2 de gener / EFE

BarcelonaLes borses han tancat la primera jornada de l'any amb fortes pujades, gràcies al pacte de demòcrates i republicans per evitar l''abisme fiscal' als Estats Units. Els principals índexs europeus han tancat la sessió amb alces al voltant del 2%, i l'Íbex-35 espanyol s'ha revaloritzat un 3,4%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pacte als EUA ha fet tornar la calma als mercats financers, necessitats de bones notícies. Les borses asiàtiques han tancat en verd aquesta matinada i les europees s'han situat amb alces al matí, però ha estat a la tarda, amb l'obertura en positiu de Wall Street, quan han acabat de consolidar els guanys.

L'Íbex-35, que, temporalment, per l'exclusió de Bankia, tindrà 34 valors, ha tancat en els 8.447,6 punts, i s'ha anotat el segon ascens més important del dia al Vell Continent. Només la borsa italiana, que s'ha revaloritzat un 3,8%, ha tingut més bon comportament. La borsa de París ha pujat un 2,6% mentre que les de Frankfurt i Londres ho han fet en un 2,2%.

Només dos valors han tancat amb descensos en la primera sessió de l'any a l'Íbex. Han estat Viscofan, que debutava a l'índex i que ha registrat un retrocés del 3,9%, i Amadeus, que ha baixat nou dècimes. El sector bancari ha estat el que ha tingut un millor comportament, amb pujades del 8,6% de Bankinter i del 6% del Popular.

La prima de risc, en mínims dels últims nou mesos

El fet d'evitar l'abisme fiscal ha tingut més bons efectes per a l'economia i les finances espanyoles. La prima de risc ha baixat aquest dimecres 34 punts bàsics, i ha tancat en nivells de fa nou mesos, als 360 punts bàsics.

stats