Publicitat
Publicitat

Un exdirector de Goldman Sachs implicat en un escàndol per utilitzar informació privilegiada

Rajat Gupta és sospitós d'haver revelat secrets empresarials al fons d'inversió Galleon. Un dels seus fundadors ja ha estat condemnat a onze anys de presó per aquest cas

L'exdirector del banc d'inversió Goldman Sachs Rajat Gupta podria ser entregat a les autoritats nord-americanes i podria ser processat per la seva implicació en l'escàndol d'informació privilegiada relacionat amb el fons d'inversió Galleon.

Segons ha informat el diari New York Times, Gupta és sospitós d'haver revelat secrets empresarials a un dels fundadors de Galleon, el gestor Raj Rajaratnam, que ja ha estat condemnat a onze anys de presó per aquest cas.

Durant el judici contra Rajaratnam, ja va aparèixer el nom de l'exdirectiu de Goldman Sachs, tot i que no es van trobar proves contra ell. L'escàndol per tràfic d'informació privilegiada és un dels més grans destapats als Estats Units, ja hi ha dotze implicats considerats culpables i es calcula que el delicte va permetre guanyar desenes de milions de dòlars.

Gupta és sospitós, entre altres coses, d'haver avisat el gestor de Galleon d'una imminent inversió de 5.000 milions del poderós Warren Buffet a Goldman Sachs durant els pitjors moments de la crisi financera.

Més continguts de