Publicitat
Publicitat

Els experts auguren "ajustos molt durs" a Grècia si al referèndum guanya el 'no'

El país entraria en "una espiral d'inflació i deute" i quedaria aïllat, no podria acudir als mercats per finançar-se durant anys

Els experts consideren que Grècia serà la principal perjudicada d'un eventual vot negatiu al referèndum sobre les mesures anticrisi europees que planteja el primer ministre, Iorgos Papandreu. "Si es fa el referèndum i guanya el 'no' hi haurà ajustos molt durs", afirma Joan Tugores, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona. Segons la seva opinió, el país entrarà "en una espiral de d'inflació i deute" i quedarà aïllat, no podrà acudir als mercats per finançar-se durant anys.

A priori, Espanya seria un dels països més perjudicats per una eventual fallida grega. Tot i així, els analistes opinen que això també permetria que Espanya es diferenciés clarament de Grècia, cosa que intenta fer des del maig del 2010. "Grècia es convertiria en l'antiexemple del que no s'ha de fer", diu Tugores, i Espanya faria les reformes necessàries per impulsar la recuperació econòmica.

Podeu llegir l' article complet a l'ARA PREMIUM.

Més continguts de