EXPORTACIONS
Economia 21/03/2012

Les exportacions catalanes van créixer un 10,3% al gener

Les importacions, per contra, van disminuir un 7,8% en relació al mateix mes del 2011

Efe
1 min

BarcelonaLes exportacions catalanes de mercaderies han registrat un valor de 4.445,25 milions d'euros durant el mes de gener, una xifra que suposa un augment del 10,3% en relació al mateix mes de l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La secretaria d'Estat de Comerç ha explicat en un comunicat que, d'acord amb les dades del Departament de Duanes i Impostos Especials, les exportacions catalanes suposen el 26,8% del total exportat per Espanya.

Tots els sectors, excepte els béns de consum durador, han registrat un augment respecte les xifres de gener de 2011. Les principals indústries exportadores han estat els productes químics, els béns d'equip i el sector de l'automòbil.

No obstant això, els sectors que han experimentat més creixement són les primeres matèries, amb un augment del 23,75%; els productes energètics, que s'han incrementat un 17,1% i el sector de l'automòbil, amb un augment del 16,1%.

Les exportacions a la Unió Europea, que representen gairebé el 65% del total, han augmentat un 2,5% en termes interanuals i les vendes han crescut especialment a països com França o Alemanya. Per contra, han caigut a Itàlia, Portugal i els Països Baixos.

Quant a les importacions, van arribar als 5.300,47 milions d'euros, un retrocés del 7,8 % respecte les dades del mateix mes de l'any passat.

Per sectors, pràcticament tots han experimentat caigudes excepte l'automòbil, que ha augmentat un 19,8 %, i altres mercaderies, amb un increment del 46 %.

stats