Economia 22/06/2012

Les exportacions catalanes creixen un 8 % fins a l'abril

Els productes químics, els béns d'equip i del sector de l'automòbil són els que millor van funcionar en les exportacions del primer quadrimestre de l'any

Efe
1 min

BarcelonaCatalunya ha exportat fins a l'abril mercaderies per valor de prop de 19.000 milions d'euros, fet que suposa un augment del 8% respecte al mateix període de l'any anterior, segons les dades facilitades avui per la Secretaria d'Estat de Comerç.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els primers quatre mesos del 2012, les vendes a l'exterior de Catalunya representen el 26,5 % del total exportat per Espanya en el mateix període, en què tots els sectors, a excepció dels béns de consum durador, mostren avenços.

Els principals sectors exportadors són els productes químics (25,7% del total), els béns d'equip (17,71%) i el sector de l'automòbil (15,1%).

Dins l'àmbit del motor, destaquen les vendes dels vehicles acabats, que han augmentat un 17,8%, mentre que les de components han caigut un 1,71%.

També han millorat en el primer quadrimestre de l'any les exportacions d'aliments en un 10,2%, gràcies al bon comportament de les vendes de carn, begudes, fruites i llegums, mentre que les manufactures de consum han crescut un 4,11%, impulsades principalment pels tèxtils.

Per zones geogràfiques, la major part de les exportacions van dirigides a la Unió Europea (64%), encara que destaquen els creixements experimentats a països de l'Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i Oceania.

Per contra, Catalunya ha importat fins a l'abril productes per un import de 23.706 milions d'euros, fet que suposa aproximadament un 1,5% menys que el 2011.

Les compres a l'exterior de Catalunya representen el 27,67% del total de les realitzades per l'Estat en el primer quadrimestre del 2012.

D'acord amb les dades d'exportacions i importacions, el dèficit comercial de Catalunya ha registrat un notable retrocés del 27,4% interanual, fins a situar-se en els 4.728 milions d'euros.

stats