Economia 04/05/2015

Els preus de les exportacions augmenten gairebé un 1% al març

Les importacions cauen un 0,4% i acumulen 25 mesos en negatiu

Europa Press
1 min
La debilitat de l'euro amplia l'horitzó de les exportacions

MadridL'Índex General de Preus d'Exportació dels productes industrials va registrar una pujada del 0,9% al març respecte el mateix mes de 2014, mentre que els preus de les importacions van caure un 3%, segons dades publicades aquest dilluns per l'INE. Amb aquesta nova caiguda, els preus de les importacions encadenen 25 mesos consecutius de retrocessos interanuals.

D'altra banda, les exportacions sumen la seva segona taxa positiva consecutiva després del repunt del 0,4% del mes de febrer. Així doncs, els preus de les exportacions es van situar cinc dècimes per sobre de la taxa interanual de febrer, mentre que els de les importacions van moderar en quasi 2,5 punts el seu descens respecte al mes anterior (-5,4%).

El sector que més va influir en l'augment de la taxa interanual de les exportacions va ser el dels béns intermedis, que va augmentar fins l'1,2%, per la pujada de preus en la producció de metalls preciosos. De la mateixa manera, els béns de consum no duradors van incrementar la seva taxa interanual vuit dècimes, fins el 2,7%, a causa de la pujada de preus en la fabricació d'olis i especialitats farmacèutiques.

stats