ECONOMIA
Economia 02/03/2011

Les exportacions tèxtils catalanes es recuperen el 2010

La recuperació es va notar a tots els mercats, si bé els més dinàmics van ser els de fora de la UE, amb un creixement del 18%

Helena Esteves
1 min

BarcelonaLes exportacions catalanes es van recuperar durant el 2010, després del feble creixement durant el període de crisi, segons ha informat el Centre d'Informació Tèxtil i de la Confecció (CITYC) en un comunicat. Aquesta recuperació es va basar en la millora de la demanda mundial, en especial dels països emergents, impulsada pels majors nivells d'activitat industrial, el baix nivell de les existències al llarg de la cadena tèxtil i la tendència creixent dels preus de les fibres tèxtils.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En conjunt, les exportacions van créixer per sobre del 10%, situant-se en 3.275 milions d'euros, el que constitueix un nou rècord. Aquest increment es va centrar, bàsicament, en teixits especials, articles d'ús industrial i tècnic, i en articles de vestuari.

La recuperació es va notar a tots els mercats, si bé els més dinàmics van ser els de fora de la UE, amb un creixement del 18%. Pel que fa a la UE, la millora va ser evident en països compradors importants com Itàlia, Alemanya i Bèlgica, mentre que França, Portugal i el Regne Unit van presentar una evolució molt feble i, fins i tot, negativa. En conjunt, les exportacions a la UE van créixer un 8%.

L'estructura de l'exportació catalana es va mantenir molt concentrada a Europa, que és el seu mercat natural. La presència en el dinàmic mercat asiàtic es va situar en el 7% del total.

stats