El fabricant de Tiritas invertirà tres milions a la fàbrica de Mataró

L'empresa, del grup alemany Hartmann, té previst augmentar la plantilla un 10% en els propers tres anys

La multinacional Hartmann ha anunciat aquest dilluns una nova inversió de tres milions d'euros a la seva fàbrica de Tiritas a Mataró que permetrà incrementar la producció d'apòsits sanitaris que es fabriquen des de Catalunya però el 90% dels quals van destinats a l'exportació a tot el món. La nova línia de fabricació permetrà, a més, augmentar la plantilla de Mataró un 10% els propers tres anys.

Hartmann Espanya va facturar globalment 98 milions d'euros durant el 2014, un 6% més que un any abans, segons ha explica el seu conseller delegat, Marc Pérez. Es tracta de la cinquena filial més important del grup a nivell mundial, ha dit.

A Mataró, el grup alemany hi té no només la seu corporativa a Espaya sinó també el centre de R+D i la única planta de producció d'on surten les emblemàtiques Tiritas i d'altres apòsits que es venen a tot el món. Durant el 2014, Hartmann va incorporar una quarta línia de producció que va permetre elevar la fabricació fins als 250 milions d'unitats anuals.

Hartmann va instal·lar la seva seu a Mataró l'any 1988, quan es va quedar-se la catalana Laboratorios Unitex. La multinacional compta amb més de 35 filials i exporta els seus productes a una cinquantena de països.