Economia 23/01/2013

Els fabricants de cotxes calculen que el pla d'ajudes ha aportat 300 milions a les arques públiques

El govern espanyol ja ha donat per fet que renovarà les subvencions a la compra de vehicles nous. L'actual pla, el PIVE, estava dotat amb 75 milions d'euros

E.f.
1 min
La caiguda de les vendes al novembre va ser dos punts superior a la de l'octubre.

BarcelonaEls fabricants de cotxes a Espanya confien que el govern espanyol faci oficial aviat que el pla d'ajudes directes a la compra de vehicles nous es renova. Per si de cas, aquest dimecres han presentat els seus càlculs sobre l'impacte positiu que han tingut les subvencions per animar el sector i també aportar ingressos a les arques públiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si el pla estava dotat amb 75 milions d'euros, la recaptació via impostos per la venda de cotxes nous els darrers mesos ha quadruplicat aquesta xifra, segons la patronal espanyola Anfac, que calcula uns 300 milions recaptats pels governs.

El pla PIVE, segons aquests càlculs, també ha tingut un impacte positiu a tota l'economia industrial de l'Estat, d'uns 930 milions d'euros si es té en compte que el sector de l'automoció n'arrossega fins a una dotzena més −assegurances, proveïdors de components, companyies financeres, entre altres.

En termes d'ocupació, les ajudes i la demanda que han contribuït a generar han salvat gent de l'atur. Concretament, diu Anfac, s'han blindat 4.500 llocs de treball a tota la cadena del sector.

Comptant tot el volum d'operacions que s'han fet durant els quatre mesos escassos d'ajudes, la patronal calcula que les vendes i la demanda addicional que ha aixecat el pla han ajudat a treure de circulació un parc de vehicles de 26.000 de 17 anys d'antiguitat de mitjana.

stats