Economia 16/08/2012

La facturació dels serveis cau un 6% al juny

Acumula 9 mesos de baixades. L'ocupació al sector cau un 2,9%

Acn
1 min
Una terrassa buida / ACN

MadridLa caiguda de la demanda està influint directament el sector serveis, molt condicionat a la disposició de despesa de les famílies. Això ha suposat que la facturació dels serveis ha caigut a Catalunya un 6,4% i ha acumulat 9 mesos consecutius de disminució de la xifra de negocis, segons ha publicat l'institut d'estadística espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La contracció a l'estat espanyol ha estat del 5,2% amb 10 mesos acumulats en negatiu. Aquesta caiguda de la facturació ha provocat també una menor contractació laboral. D'aquesta manera, el nivell d'ocupació del sector a Catalunya ha baixat el juny un 2,9%, i ha deixat una disminució de la contractació en el sector serveis del 2,3% durant els primers sis mesos de l'any.

La reducció de la contractació laboral a l'estat espanyol ha estat del 3%, suma 14 mesos de disminucions consecutives i fixa un primer semestre amb una caiguda de l'ocupació del 2,5%, segons les dades publicades per l'Instituto Nacional de Estadística (INE). La reducció de l'ocupació a Catalunya ha estat menys intensa que a l'estat espanyol i els serveis catalans porten un període acumulat en negatiu de nou mesos, des de l'octubre de l'any passat.

stats