Creix un 46% el nombre de famílies que es declaren en fallida

Fins a 336 empreses i persones físiques han sol·licitat concurs de creditors el tercer trimestre del 2011, un 14% més que l'any passat. Catalunya és la comunitat autònoma amb més deutors concursals de tot l'estat espanyol

51 famílies catalanes van sol·licitar, el tercer trimestre d'aquest any, un concurs de creditors. La xifra suposa un augment del 46% en relació al tercer trimestre del 2010, quan es van registrar 35 famílies en fallida. Si se sumen famílies amb empreses i autònoms el nombre de deutors concursals a Catalunya augmenta a un total de 336, xifra que representa un 14% més en comparació amb les dades del 2010 en el mateix període.

De les 285 empreses deutores encapçalen el rànquing les del sector de la construcció i immobiliàries, amb un total de 79. Les segueixen les empreses de comerç al major, amb 42, i la indústria de béns intermedis, amb 28, segons dades de l'Institut d'Estadística espanyol.

Aquestes dades del tercer trimestre del 2011, en comparació amb les xifres d'abril, maig i juny, marquen una petita tendència de millora. Hi ha un 12% menys d'empreses i persones físiques en concurs de creditors respecte el segon trimestre, i d'aquest percentatge es redueix gairebé un 14% el volum de famílies que es declaren en fallida.

Catalunya és la comunitat autònoma que registra un major nombre de deutors concursals. Junt amb el País Valencià, Andalusia i la Comunitat de Madrid, concentren el 64% del total de deutors concursals de l'Estat. Catalunya és també la comunitat autònoma amb més famílies que es declaren en fallida.

A l'Estat, el nombre de deutors creix gairebé un 26% respecte el tercer trimestre del 2010, i se situa en 1.489 empreses i persones. A nivell estatal el nombre de deutors es redueix un 16% respecte el segon trimestre de 2011.