Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Les farmacèutiques busquen diferents sortides davant les retallades de l'administració

L'increment en la comercialització de genèrics o la venda de medicaments de preu lliure centren les estratègies. Totes intenten augmentar les exportacions

Els laboratoris de capital català busquen de quina forma poden compensar la caiguda de vendes de l'any passat del 10%. La patronal Farmaindustria preveu que aquest any l'ajust pot ser encara més elevat, del doble. Depenent de la seva posició en el mercat, els principals grups intenten incrementar les exportacions per reduir la dependència del mercat espanyol. 

Però tot i amb això, les facturacions estan encara molt concentrades en el mercat autòcton. El grup més internacionalitzat, Almirall, ja ven a l'estranger un 50% del total, percentatge que ja ha previst que augmentarà fins el 70% en tres o quatre anys. El president del grup, Jorge Gallardo, va avançar en la junta d'accionistes del divendres que no pensaven entrar en el segment de genèrics, perquè deixa pors marges. En canvi, empreses com Esteve, Ferrer i Uriach han diversificat les seves activitats. 

Podeu llegir la informació completa a l' ARA PREMIUM.


Més continguts de