Economia 14/04/2015

Fátima Báñez diu que el poder adquisitiu dels treballadors ha augmentat un 0,7%

La ministra d'Ocupació afirma que "els salaris són millors, hi ha més feina i més competitivitat empresarial"

Efe
1 min
La ministra de Treball, Fátima Báñez, va dir ahir que fa dos mesos que treballen en el pla.

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha afirmat aquest dimarts que els treballadors espanyols van guanyar un 0,7% en poder adquisitiu el 2014, un creixement que seria la primera vegada des de l'inici de la crisi. Báñez també ha explicat que les bases mitjanes de cotització del règim general de la Seguretat Social es van incrementar un 2,5%. Així ho ha assenyalat la ministra durant la sessió de control de govern mentre patronal i sindicats es troben en plenes negociacions pel pacte salarial.

Báñez també ha assegurat que "els governs de centre i reformistes són els que creen ocupació i superen la crisi, mentre que els d'esquerres enfonsen el país a la ruïna". En plena negociació pel pacte salarial, la ministra ha animat a les dues parts a tancar un acord el més aviat possible ja que "a dia d'avui, els salaris són millors, hi ha més feina i més competitivitat empresarial".

La ministra ha subratllat que algunes iniciatives de l'Executiu no computen a efectes de cobertura, com és el cas del pla Prepara, del qual s'han beneficiat 580.000 persones amb una partida de 1.400 milions, o l'ajuda de 426 euros per a aturats de llarga duració amb responsabilitats familiars.

També ha destacat que els tres primers mesos d'aquest any la Seguretat Social ha recaptat més de mil milions d'euros més que el mateix període de l'any anterior, el que suposa un increment del 3%. Al mateix temps ha insistit que l'afiliació al règim general creix un 4% interanual quan la previsió del govern espanyol era del 2,6%.

stats