Infraestructures
Economia 19/07/2011

Ferrocarrils adquireix les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha adquirit les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé, a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà, que fins ara eren titularitat de l'Institut Català de Finances (ICF), que les gestionava a través de l'empresa GranPallars.

Efe
1 min

Lleida p { margin-bottom: 0.21cm; } Amb aquestes dues noves instal·lacions, que se sumen a les de La Molina i Vall de Núria, FGC amplia a quatre el nombre d'estacions de muntanya de la seva propietat, segons que informa l'empresa pública en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta compra inclou també l'hotel Port Ainé 2000 i l'alberg situat al terme municipal de Rialp.

Espot i Port Ainé van passar a ser titularitat de l'ICF, depenent del Departament d'Economia català, com a conseqüència d'una execució hipotecària per impagament dels anteriors propietaris, que van acumular un deute de 17 milions d'euros.

L'entitat bancària depenent de la Generalitat es va adjudicar el 2007 en subhasta pública l'estació d'esquí de Port Ainé i Sports Center per 3,5 milions d'euros, en un procediment idèntic al que va portar a terme amb Espot Esquí, que va passar a mans de l'ICF el 2005 per 4,4 milions.

El 2007, l'ICF va adjudicar la gestió d'aquestes dues instal·lacions a GranPallars, societat integrada per ajuntaments i empresaris de la comarca del Pallars, que fins ara s'ha encarregat de l'explotació de les estacions.

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i el president dels FGC, Enric Ticó, explicaran demà en una roda de premsa a Sort (Pallars Sobirà) els detalls d'aquesta nova adquisició i el model de gestió de Ferrocarrils per als dos complexos hivernals.

stats