Economia 04/04/2013

Ficosa presenta un ERO temporal per als 900 treballadors de Viladecavalls i Rubí

Fonts del comitè lamenten la mesura, que la direcció del grup català especialitzat en components d'automoció ha justificat per la davallada de vendes i producció

Ara
1 min

BarcelonaEl fabricant de components de l'automòbil Ficosa ha presentat aquest dijous un expedient de regulació d'ocupació temporal (ERO) que pot afectar els 900 treballadors que té a Viladecavalls i a Rubí i que ha de servir per salvar la situació actual de davallada de vendes i producció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat a l'ARA fonts sindicals, l'empresa ha fet efectiva la presentació de l'ERO aquest matí davant l'Administració i ara comencen 15 dies de negociació. L'expedient, han recordat, arriba després dels més de 200 acomiadaments que ja va fer l'empresa al desembre.

L'afectació serà desigual a les diferents societats que formen el grup català Ficosa. Així, segons fonts de la plantilla, hi haurà treballadors a qui l'ERO els suposarà passar fins a 80 dies a casa des d'ara fins a finals d'any, mentre d'altres tindran una menor afectació o fins i tot poden no veure's afectats.

Ficosa va quedar-se fa més de dos anys les instal·lacions de Sony a Viladecavalls i tota la plantilla quan el grup japonès va anunciar que deixava de fabricar a Catalunya. El projecte va ser crear una nova empresa, Ficosa Electronics, i impulsar una estratègia de diversificació per aplicar els coneixements i maquinària electrònica heretats de Sony no només a l'automoció, sinó també a d'altres camps.

La crisi i la lentitud amb què es tanquen nous projectes ha generat un excedent de plantilla que va provocar els acomiadaments a finals de l'any passat i que ara es vol salvar amb un nou ERO, en aquest cas temporal.

stats