Economia 18/05/2015

Els fons Fidelity i Threadneedle entren al capital de Cellnex

Els dos nous accionistes controlen una participació de l'1,034% i el 3,014%, respectivament

Efe
1 min
Francisco Reynés, vicepresident  d’Abertis, i Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, ahir.

BarcelonaEls fons d'inversió Fidelity International i Threadneedle Investment Services han entrat al capital social del Cellnex, la filial de telecomunicacions terrestres d'Abertis, amb una participació de l'1,034 i el 3,014%, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, Threadneedle controla 6,98 milions d'accions de Cellnex, que va debutar en borsa el 7 de maig passat, mentre que Fidelity ostenta un paquet de 2,39 milions de títols, segons consta en els últims registres oficials de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El principal accionista de Cellnex és Abertis, amb el 34 % del capital social, un percentatge que té un valor pròxim als 1.200 milions d'euros. El segon major accionista de Cellnex, que presideix Francisco Reynés, és actualment el fons nord-americà Ameriprise Financial, amb una participació del 8,858 % del capital, valorada en uns 320 milions d'euros. A Ameriprise li segueixen BlackRock, amb el 6,217 %, i Criteria, la societat d'inversions que aglutina les participacions industrials de CaixaBank, amb un 4,625 % del capital. Entre els seus accionistes també figura el magnat George Soros, encara que amb un percentatge inferior al 3 % del capital.

stats