Economia 03/07/2012

"Si al final es fa jo no obriré, no em surt a compte obrir un festiu"

Ferran Montoliu
1 min

BARCELONA.Els petits comerciants de Barcelona es mostren majoritàriament en contra de la iniciativa del govern espanyol i es queixen dels costos que suposa obrir un festiu, que no es veuen recompensats. "Si al final es fa jo no obriré, hauria de vendre tant que no em surt a compte obrir un festiu", deia ahir Joan Roure, propietari d'un cafè al carrer Comte Borrell. Els botiguers de barri no veuen que augmentin els ingressos a final de mes, només es reparteixen entre els dies que obren. "El que vens diumenge és el que vas deixar de vendre dimecres", deia Jordi Rodríguez, de Confeccions El Rellotge.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els comerciants pensen que el seu model de negoci no es veu beneficiat per obrir els festius. "Al barri sempre tenim els mateixos clients, vindran igual un dilluns que un diumenge", argumentaven a Tamarit Joieria.

Molts propietaris de botigues petites veuen els grans centres comercials com una competència deslleial, ja que tenen més facilitat per adaptar els horaris del personal a les exigències de cada moment. "Deixar-nos obrir més no ens serveix de res, la situació econòmica no ens permet agafar nous treballadors, per tant no podrem obrir més", deien al celler Casa Petit, del districte de l'Eixample. "El que ajudaria realment els petits comerços és limitar els horaris dels grans establiments i les cadenes", afegien.

Alguns comerciants assenyalaven com a part del problema els establiments que no compleixen les limitacions d'horari. "Hi ha botigues que obren tot el dia, els sancionen però no serveix de res, això ens perjudica als altres, que sí que complim les normes", deia un propietari que no va voler deixar el seu nom.

stats