Economia 15/07/2012

Les floristeries de La Rambla de Barcelona, en peu de guerra per l'augment de l'IVA

Davant de la possible davallada de vendes alguns comerços diuen que no aplicaran l'augment en cas de no haver de fer factura

Acn
1 min
Una parada de flors a Les Rambles /ACN

BarcelonaLes floristeries de La Rambla de Barcelona s'han mostrat molt enfadades per l'augment del 21% de l'IVA en els seus productes que fins ara havien de carregar el 8% d'aquest impost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La majoria de parades han vaticinat un descens de les vendes perquè tal i com expliquen les flors són un "caprici" i no un producte de primera necessitat. Les floristes temen que això faci que molta gent es tiri enrere alhora de comprar-les més cares.

Davant d'aquesta perspectiva, alguns comerços ja han avisat que no aplicaran l'IVA en les flors en cas que no hagin de fer factura. Matilde López, de la floristeria La Flor de La Rambla, ha assegurat que aquest augment de l'IVA repercutirà en un descens de les vendes, sobretot perquè les flors no són un producte de primera necessitat. Carolina Galtés, de la floristeria Carolina, també s'ha mostrat molt enfadada i diu que "no s'hauria de pujar res de res tal com estem". "No volem cap augment", ha etzibat. Ella, com la Matilde, tampoc creu que les botigues de Les Rambles acabin tancant, però si que vaticina la desaparició de la classe mitjana amb totes les mesures del govern espanyol.

L'ACN ha consultat amb propietaris i dependents d'altres floristeries de Les Rambles que han titllat l'augment fins el 21% de l'IVA de "molt negatiu" pels seus negocis. D'altres han avisat que la crisi ja ha provocat una disminució de les vendes.

stats