El fracàs de l'economia italiana en un gràfic

La tercera recessió d'Itàlia des del 2007 posa més difícil encara la recuperació de l'eurozona. El país produeix a dia d'avui els mateixos béns i serveis que a l'any 2000.

Itàlia ha recaigut en la recessió després de tornar a registrar dos trimestres consecutius de contracció en el seu producte interior brut. És a dir, l'economia italiana suma dos trimestres reduint la quantitat de béns i serveis que produeix.

Això ha provocat que Itàlia visqui la tercera recessió des de l'any 2007, una fita preocupant per a la recuperació europea, ja que Itàlia és la tercera economia més gran del continent.

La recaiguda en la recessió és una mostra més de la debilitat estructural de l'economia italiana, que porta estancada més de deu anys, com mostra el gràfic elaborat pel 'New York Times'.

El gràfic mostra clarament com el PIB d'Itàlia torna a estar on estava el juny del 2000, és a dir, que la tercera economia europea produeix el mateix i, per tant, no ha crescut.

El mateix gràfic compara l'evolució que durant aquest temps ha tingut l'economia dels Estats Units que, com es pot apreciar, ha crescut considerablement. Tot i la sotragada que es va viure a partir del 2008, els EUA han estat capaços de recuperar-se i produir més, mentre que al mateix temps Itàlia no ha aconseguit aixecar cap.