ECONOMIA
Economia 24/02/2012

La Generalitat estudiarà nous ajustos si Rajoy anuncia més retallades per la recessió econòmica

El portaveu Francesc Homs diu que el nou escenari dependrà de les previsions d'ingressos d'impostos que faci l'Estat i de si Brussel·les revisa l'objectiu de dèficit. Mas demana a la CE que flexibilitzi el topall: "Complir és carregar-se l'Estat del benestar"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, adverteix en una entrevista a Catalunya Ràdio que les previsions econòmiques de la Comissió Europea obligaran la Generalitat a fer nous ajustos, si Madrid també en fa. El Govern s'esperarà, però, que el 30 d'abril Mariano Rajoy presenti els pressupostos per al 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Brussel·les confirma la recessió de l'economia espanyola, amb una caiguda del PIB de l'1% per al 2012. Molt probablement Rajoy es veurà obligat a ajustar els pressupostos i anunciar més retallades, i de retruc, això afectarà Catalunya. Segons Homs, el nou escenari vindrà donat per les previsions d'ingressos d'impostos que faci l'Estat i de si Brussel·les revisa l'objectiu de dèficit.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat partidari, en un acte amb empresaris a l'Iese, que Brussel·les flexibilitzi l'objectiu de dèficit. "L'herencia [del govern de Zapatero] és molt dura i fer això en un any [complir amb el 4,4% que exigeix la CE] és carregar-se l'estat del benestar", ha dit el president.

stats