AUTOMOCIÓ
Economia 19/05/2012

La furgoneta elèctrica de Nissan es farà a BCN

Elena Freixa
2 min
Prototip de la furgoneta NV200 elèctrica que es va presentar al saló de Ginebra al febrer. Ara es fabricarà a Barcelona.

BARCELONA.La furgoneta elèctrica NV200 de Nissan es farà a Barcelona a partir de finals del 2013, segons van confirmar ahir a l'ARA fonts properes a l'empresa. La planta s'endú el vehicle després d'una llarga pugna de més d'un any en què Barcelona ha comptat, entre d'altres, amb la fortalesa de produir ja a les instal·lacions la versió de combustible fòssil d'aquesta furgoneta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dimecres que ve dos alts directius de la multinacional viatjaran a Barcelona per donar a conèixer els plans de futur de la companyia. Segons l'empresa, la compareixença servirà per donar detalls sobre els pròxims projectes claus per a l'expansió en el mercat europeu. Segons els càlculs dels sindicats, el vehicle pot comportar una producció de més de 10.000 unitats a l'any.

Amb aquest anunci, el grup japonès haurà garantit en una setmana el futur de les seves dues principals plantes a Espanya, ja que dimarts va anunciar que Àvila fabricarà un nou camió a finals del 2013 -aquest impulsat per carburants tradicionals- que estarà dissenyat en una primera fase a Barcelona.

La NV200 elèctrica és un projecte que fa més d'un any que ronda la fàbrica catalana de Nissan. Un cop en confirmi l'adjudicació es pot convertir en el primer gran vehicle endollable que es produirà a Catalunya. La preparació de les línies afavorirà noves inversions a les instal·lacions i assegurarà ocupació.

Una 'pickup' el 2014

Els treballadors de Nissan també esperen més detalls d'un altre model que s'ha de fabricar a Barcelona a partir del 2014: una pickup . Per aconseguir que la multinacional els assignés el model, la plantilla va acceptar un sacrifici de contenció de sous els pròxims anys.

Els nous vehicles n'hauran d'anar rellevant d'altres que estan en la recta final de la seva vida, com ara la X-83, que fa més de vuit anys que es fabrica amb gran èxit a Barcelona i que es ven per tres marques (Nissan, Renault i Opel).

Pel que fa a la mobilitat elèctrica, la NV200 serà el segon model que la marca japonesa adapta perquè sigui endollable. El primer, el Nissan Leaf, es ven a Espanya des del setembre del 2011. Les previsions incloïen vendre'n mig miler en sis mesos a un preu de 29.950 euros.

stats