AUTOMOCIÓ
Economia 07/08/2012

El futur taxi de Londres es podria fabricar a Barcelona

Nissan assegura que la furgoneta que fabrica a Barcelona és la favorita per convertir-se en el futur taxi de Londres. L'empresa diu que té el suport de l'alcalde i l'associació de taxistes de la ciutat.

Vicenç Moliné
1 min
Nissan ha fet lleus modificacions a la seva furgoneta NV200 per convertir-la en taxi.

BARCELONAEl mític taxi negre de Londres, una imatge icònica de la capital britànica, podria portar l'etiqueta de "Fet a Barcelona". Nissan va presentar ahir la seva furgoneta NV200, que es fabrica a la planta de la Zona Franca, com a substituta de l'actual model de taxis de Londres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa assegura que compta amb el suport de l'alcalde de Londres, Boris Johnson, el vistiplau d'associacions de discapacitats i l'aprovació de l'Associació de Taxistes de Londres. "La NV200 té el que cal: s'assembla als taxis clàssics i és còmoda i fiable. Si compleix amb el consum de combustible promès, serà un model molt venut", diu Steve McNamara, el secretari general de l'associació que agrupa els conductors de taxis de la capital britànica.

A més, Nissan va informar que la proposta inclou el subministrament per a l'any 2013 de diversos exemplars de la versió elèctrica de la furgoneta, que també es fabricarà a Barcelona, perquè els taxistes puguin posar a prova el rendiment que té.

Requisits per ser un taxi

Nissan destaca l'eficiència de la furgoneta com un dels punts forts del seu model i recorda que l'ha adaptat per complir tots els requisits perquè pugui servir com a taxi a Londres, començant pel clàssic color negre. La NV200 pot fer un gir complet amb un diàmetre de només 7,6 metres -la mida de la rotonda a l'entrada del mític Hotel Savoy-, un dels curiosos requisits que han de complir els candidats.

El model ja va guanyar el març de l'any passat el concurs per convertir-se en el futur model de taxi de ciutats com Tòquio i Nova York. A partir de finals del 2013, el fabricant japonès subministrarà els 13.000 taxis de color groc de la ciutat nord-americana.

stats