Economia 19/04/2012

Espanya i els EUA acorden col·laborar contra l'expropiació d'YPF

El ministre d'Exteriors agraeix el suport de Clinton contra la nacionalització de la filial espanyola

Efe
2 min

Brussel·lesEspanya i els Estats Units han acordat col·laborar a nivell internacional per defensar la legalitat i tractar de convèncer el govern argentí que rectifiqui l'expropiació d'YPF a la petroliera espanyola Repsol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Explorarem totes les vies perquè puguem col·laborar junts per restablir la legalitat internacional", ha declarat el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, després d'estudiar la situació amb la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton.

El ministre ha afegit que els dos països analitzaran "en què poden treballar al Banc Mundial, al Fons Monetari Internacional, al G20, al Club de París, en qualsevol altra institució en què es pugui exercir una acció per intentar que el govern de l'Argentina rectifiqui ".

García-Margallo ha recordat que estan sobre la taula "totes les mesures que es considerin oportunes i legalment admissibles".

El titular espanyol d'Exteriors, que s'ha reunit amb Clinton en paral·lel a una reunió ministerial de l'OTAN a Brussel·les, ha agraït a la secretària d'Estat la clara posició en contra l'expropiació manifestada aquest dimecres per un portaveu del Departament d'Estat a Washington.

És "una declaració molt ferma de suport inequívoc a Espanya", ha afirmat el ministre després de la seva reunió amb la cap de la diplomàcia nord-americana.

Garcia-Margallo ha avançat que el consell de ministres analitzarà aquest divendres les mesures que Espanya podria prendre dins les seves competències i discutirà també "les peticions que portarem" a la reunió de ministres d'Exteriors de la Unió Europea que se celebrarà dilluns que ve a Luxemburg.

No obstant això, García-Margallo no ha volgut parlar de mesures concretes, com la possibilitat que la UE suspengui els avantatges dels aranzels a l'Argentina.

Demà hi haurà "una visió completa de què és el que volem fer", ha resumit.

García-Margallo ha recordat que els Estats Units van retirar recentment a l'Argentina les preferències aranzelàries als productes d'aquest país.

stats