Economia 14/03/2018

Gas Natural construeix un parc eòlic a Extremadura amb una inversió de 40 milions

La instal·lació generarà 250 llocs de treball i podrà abastar 44.000 llars

Ara
1 min
Imatge de la col·locació de la primera pedra del patrc eòlic.

BarcelonaGas Natural ha iniciat la construcció d'un parc eòlic a Extremadura, el primer a la comunitat, que comportarà una inversió de gairebé 40 milions d'euros i que donarà feina a unes 250 persones entre la fase de construcció i d'operació i manteniment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El parc eòlic d'El Merengue, com es dirà, comptarà amb 15 aerogeneradors, amb una potència global instal·lada de 40 megawatts (MW), i produirà anualment 155 gigawatts hora (GWh), que és l'equivalent al consum anual d'unes 44.000 llars, és a dir, el doble de la població de Plasencia, la localitat més propera al parc.

Es preveu que el parc estigui acabat a finals d'any. Aquesta instal·lació contribuirà a reduir les emissions de CO2 al voltant de 120.000 tones l'any. La construcció del parc forma part dels 667 MW que Gas Natural es va adjudicar en la subhasta de renovables que va fer el ministre d'Eenergia el maig del 2017.

A més d'aquest parc, Gas Natural està desenvolupant altres projectes a Extremadura, que estan en fase de tramitació, com la planta fotovoltaica de Las Jaras, entre La Albuera i Badajoz, de 50 MW, i la planta de Miraflores, al terme municipal de Castuera, de 20 MW.

stats