Economia 04/11/2016

Gas Natural invertirà 100 milions en parcs eòlics a les Canàries

La companyia catalana es va adjudicar el lot de renovables més gran a les illes

Xavier Grau
1 min
Els responsables de Gas Natural i del govern canari en la presentació del projecte.

BarcelonaGas Natural començarà els pròxims dies la construcció de 5 parcs eòlics a Gran Canària, que es convertiran en el primer pas per arribar a tenir 13 parcs eòlics a Gran Canària i Fuerteventura. La construcció dels 13 parcs comportarà una inversió d'uns 100 milions d'euros.

Els primers 5 parcs, al municipi d'Agüimes, comportaran la creació de 175 llocs de treball durant la seva construcció. En total sumaran 14 megawatts de potència instal·lada.

Gas Natural accelera el creixement en renovablesLa companyia està fent ara la tramitació administrativa dels altres 8 parcs. Totes aquestes instal·lacions disposaran d'un règim retributiu especial i han d'estar funcionant abans del 31 de desembre del 2018.

Gas Natural va ser la companyia que va obtenir una participació més gran en la quota eòlica de les Canàries en el concurs que va fer el ministeri d'Indústria i Energia el 2015. Les 13 instal·lacions entre Gran Canària i Fuerteventura tindran conjuntament una potència de 65 megawatts.

A Gran Canària seran 10 parcs amb 45 megawatts, mentre que a Fuerteventura hi haurà 3 parcs amb 20 megawatts. Durant la construcció d'aquestes instal·lacions es crearan 500 llocs de treball en total.

La inversió total associada al projecte és de 100 milions d'euros, i quan estiguin a ple rendiment els parcs eòlics contribuiran a disminuir l'emissió de gasos contaminants i permetran un estalvi de 345 milions d'euros en la producció elèctrica duran els seus 20 anys de vida.

La filial Gas Natural Fenosa Renovables té actualment a Espanya una potència instal·lada operativa de 1.147 megawatts, dels quals 979 són parcs eòlics, 110 centrals minihidràuliques, 57 plantes de cogeneració i 1 plantes fotovoltaiques.

stats