El preu de la gasolina i el gasoil, en màxims anuals per Setmana Santa

Omplir el dipòsit costa 5 euros més que l'any passat

El preu de la gasolina i del gasoil ha continuat creixent i ha repuntat fins a gairebé un 1,7%, per tocar en plena Setmana Santa els nous màxims anuals, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea publicat aquest dijous.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha encadenat aquesta setmana el seu catorzè augment consecutiu, després de repuntar un 1,68%, per situar-se en els 1,329 euros, un nivell que no es veia des de principis de novembre.

Per la seva banda, el litre de gasoil, que a finals de març va tallar la seva espiral d'augments des de començaments d'any, ha registrat la seva tercera setmana a l'alça seguida, després de repuntar un 0,81%, per situar-se en els 1,242 euros.

Aquests increments en els preus de tots dos combustibles es produeixen en plena Setmana Santa, en la qual es preveuen íntegrament uns 15,5 milions de desplaçaments per carretera a Espanya.

Tots dos carburants van entrar a l'inici de l'any en una tendència a l'alça amb la qual trencaven una espiral a la baixa que havia portat a un abaratiment del 13% en el cas de la gasolina, i de més del 12% per al gasoil, des dels màxims de l'octubre passat.

Respecte a la Setmana Santa de l'any passat, que va ser a finals del mes de març, el preu del litre de gasolina és un 7,5% més car, mentre que en el cas del gasoil s'ha encarit un 8,9%. Així, omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa actualment 73,09 euros, uns 5 euros més que la Setmana Santa passada, mentre que en el cas del gasoil són 68,31 euros, uns 5,6 euros més.

L'increment en els preus dels carburants des de principis d'any ve també acompanyat d'un increment en els preus del petroli. Aquest dijous el barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava per sobre dels 71,4 dòlars, mentre que el Texas americà s'intercanviava a 63,7 dòlars.

Tot i l'augment de preu, la gasolina és més barata a Espanya que en la mitjana de la UE i la zona euro, en què el preu mitjà de venda al públic del litre de combustible Eurosuper 95 se situa als 1,454 euros i 1,497 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,361 euros a la UE i 1,356 euros a l'eurozona.

Més continguts de