Publicitat
Publicitat

Crònica

Un 'geek' per canviar el BBVA

Carlos Torres, conseller delegat del BBVA, mostra el seu vessant més personal en un acte a Barcelona

Entre els seus 'hobbies' s'hi compten la genètica, la sociologia, la psicologia, la història, els llenguatges de programació, l'astronomia i la física. No té despatx propi -"entrar al cau i donar ordres funcionava en un altre temps", diu-, vola en turista i no acostuma a fer ús de la corbata. No parlem d'un 'millenial' triomfador de Silicon Valley, sinó de Carlos Torres, conseller delegat del BBVA, el segon banc d'Espanya i també de Catalunya. 

L'executiu ha sigut aquest dimecres a Esade per abordar l'estratègia digital de l'entitat en un acte que ha servit per conèixer millor aquest enginyer del Massachusetts Institute of Technology nascut a Salamanca fa 51 anys. La presentadora de la conferència, la consultora Maite Barrera, ha volgut rebaixar el perfil de 'geek' fanàtic de la informàtica explicant que Torres també llegeix el 'Marca', que és aficionat al futbol i al Reial Madrid i, atenció, que el directiu havia tingut la seva època noctàmbula: "Diuen els seus amics que quan sortien els tombava a tots". 

Torres s'ha definit com una persona amb "molta curiositat intel·lectual" i ha mantingut un to allunyat de l'emmirallament i la complaença habituals en directius de l'Íbex-35. Segons ha explicat, els bancs encara tenen reptes molt importants en la seva estratègia digital: "Estem tots connectats amb banda ampla a la butxaca però encara no és possible fer-ho tot a travès del mòbil, com volen els nostres clients". El conseller delegat del 'banc blau' ha afegit que fins a avui, la banca té molt a millorar en la seva tasca d'assessorar el clients. "[Els ciutadans] la gestió dels diners la fem molt malament", va dir. A més, ha citat un antic cap seu que demanava el canvi continu de les organitzacions: "Si no canviem al ritme que canvia el món, la fi és a prop". 

Torres ha refredat qualsevol perspectiva d'adquirir altres bancs a curt termini i ha minimitzat l'amenaça que suposen les noves empreses financeres, les 'fintech', per als grans bancs. Segons ha assegurat, els clients no volen haver de recórrer a una empresa diferent per cada servei que necessitin. A més, el conseller delegat del BBVA ha llançat una proclama amb reminiscències 'hippies' en afirmar que una millor gestió financera per part dels bancs "generaria més felicitat en el món". 

Sense preguntes incòmodes

L'acte, on s'han evitat curosament les preguntes de periodistes o aquelles sobre el procés independentista i el referèndum convocat per a l'1 d'octubre, s'ha tancat amb una sèrie de consells de Torres sobre gestió d'equips humans. En la recepta hi destacava un ingredient: "Ser genuí és una joia". També ha explicat que al banc estan explicant una nova cultura de confiança en els companys. "Confiem fins i tot abans que els companys ens demostrin que podem fer-ho, perquè estem tots al mateix equip", ha explicat.

El posicionament té el seu mèrit, especialment si es té en compte que el superior directe de Torres és Francisco González, un dels presidents de l'Íbex-35 més temuts per la facilitat amb què relleva consellers delegats. Torres, en efecte, és genuí. 

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT