Economia 19/05/2012

El fiscal general de l'Estat ordena que Anticorrupció investigui la gestió de les caixes

En una entrevista a Europa Press, Torres-Dulce aposta per depurar possibles "responsabilitats penals" derivades de la gestió d'aquestes entitats financeres a Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha ordenat al fiscal en cap d'Anticorrupció que investigui possibles responsabilitats penals en la gestió de les caixes d'estalvi, segons recull una entrevista feta a l'agència Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre altres aspectes, ha explicat, s'haurà de veure si el cobrament de determinades indemnitzacions per part de directius podrien ser constitutives "d'algun tipus de delicte".

Torres-Dulce ha assenyalat que ja hi ha investigacions en marxa, tot i que descarta, de moment, que n'hi hagi cap contra Bankia o contra el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Segons ha avançat, les diligències obertes van des de possibles delictes d'estafa, apropiació indeguda o falsedat documental, fins a possibles delictes de naturalesa societària o frau fiscal.

Al Banc d'Espanya, el fiscal li ha demanat màxima col·laboració en tot el que la investigació en marxa requereixi pel que fa a documentació i informació.

stats