Economia 26/09/2017

Goldman Sachs creu que l'increment de les tensions polítiques dificulta l'aparició de la tercera via

El grup, però, considera que la majoria de catalans donarien suport a aquesta mesura

Ara
1 min
La titulització d’hipoteques porqueria va provocar la crisi financera als EUA.

BarcelonaGoldman Sachs recomana al govern d'Espanya que ofereixi una major autonomia a Catalunya com a solució a la situació política actual. No obstant això, el banc d'inversions també considera que les tensions entre l'executiu central i l'autonòmic poden dificultar que s'avanci per aquesta via. En aquest sentit, l'entitat nord-americana considera que la majoria dels catalans donen suport a una major autonomia sense necessitat d'independència.

Pel que fa al referèndum, Goldman Sachs considera que el 'sí' s'imposarà. El grup considera que aquesta victòria es donarà perquè els partidaris del 'no' participaran en menor mesura a l'1-O.

El grup inversor també ha volgut destacar els efectes que el referèndum tindrà sobre els mercats i el comportament dels inversors (la renda variable espanyola). Goldman Sachs creu que, a mitjà termini, l'1-O tindrà uns efectes pràcticament inexistents per tres raons. En primer lloc, el banc ha dit que l'executiu espanyol ja ha dit que no reconeixerà el resultat perquè qualifica el referèndum d'inconstitucional.

L'empresa nord americana també destaca que l'Ibex 35 no ha reaccionat de forma clara o consistent des que la qüestió catalana va aparèixer en l'actualitat política. Finalment, Goldman Sachs apunta que el mercat accionarial espanyol ja es caracteritza pel seu baix rendiment. De fet, la seva rendibilitat és la segona més baixa de tota la zona euro, només per davant de Luxemburg.

stats