TRANSPORTS
Economia 04/02/2011

El Govern congela l'ampliació d'Alguaire i suprimeix el vol a Barcelona

Recoder assegura que a Vueling no l'interessava mantenir el trajecte, que té un 5% d'ocupació. La subvenció, de 10.000 euros mensuals, es retira amb l'acord de l'aerolínia, segons el conseller

Efe
2 min

AlguaireLa Generalitat ha decidit "congelar" el projecte d'ampliació de l'aeroport de Lleida-Alguaire, projectat per l'anterior govern tripartit, i ha suspès de mutu acord amb Vueling el vol setmanal que enllaçava Lleida amb Barcelona per la baixa ocupació, que era d'un 5% de mitjana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el nou director de Transport i Mobilitat, Ricard Font, que han avançat també que la Generalitat elaborarà, en col·laboració amb les institucions polítiques i econòmiques lleidatanes, un pla de negoci que concreti les necessitats i oportunitats de la infraestructura, que demà compleix el seu primer any de funcionament.

"El que farem nosaltres és un pla de negoci i veure exactament quines són les possibilitats i les expectatives que tenim per fer viable aquest aeroport", ha explicat Font.

De moment, el que farà el nou Govern és paralitzar el projecte d'ampliació de l'aeroport, malgrat que el tripartit va adjudicar a l'octubre la redacció de l'avantprojecte de construcció de la nova terminal per un import de 200.000 euros.

"El pla de negoci ens dirà si és necessària aquesta ampliació. El que no volem és cap tipus d'improvisació més. No volem provar les coses, volem realment tenir la comprovació que són viables i a partir d'aquí posar-les en marxa", ha subratllat Font.

En la redacció d'aquest pla de negoci participaran el Govern, els ajuntaments de Lleida, Alguaire i Torrefarrera, la delegació de la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç a través de la Taula Estratègica, que es constituirà al llarg d'aquest any.

En aquest pla empresarial s'identificaran les necessitats i potencialitats de l'aeroport, el primer impulsat i gestionat per la Generalitat, es concretaran les accions comercials a desenvolupar en el futur, es planificaran les inversions i es treballarà per aconseguir l'arribada de noves companyies comercials que hi operin, entre altres qüestions.

De moment, són tres les aerolínies que operen a Lleida: Vueling, Ryanair i Pyrenair, que ofereixen destins a Palma de Mallorca, Milà, Frankfurt, Vigo, Madrid i Barcelona.

No obstant això, aquest últim vol a la capital catalana se suspendrà a partir del 4 de març a causa del baix nivell d'ocupació, d'una mitjana del 5%, segons ha indicat Recoder, que cancel·larà la subvenció de 10.000 euros mensuals que rebia Vueling per prestar el servei.

"Les xifres posen de manifest que no hi ha motiu que justifiqui aquesta subvenció. Ni a la pròpia companyia l'interessa prestar el servei", ha afirmat Recoder.

Mesos enrere Vueling ja va haver de suspendre el vol Lleida-París també per la baixa ocupació.

Malgrat aquests revés, l'aeroport de Lleida-Alguaire ha superat amb bona nota el seu primer any de funcionament, segons Recoder, que ha explicat que per aquesta infraestructura han passat al llarg d'aquests últims dotze mesos un total de 61.769 passatgers, un 23,5% més que els previstos inicialment.

S'han operat 2.656 vols i la puntualitat ha estat del 92%, tant d'arribada com de sortida.

La boira, d'una altra banda, ha obligat a suspendre quatre vols en tot l'any, cosa que representa un 0,4% del total, mentre que l'erupció del volcà islandès va afectar set vols i la vaga dels controladors espanyols només un.

stats