Economia 19/09/2018

El govern central reformarà el mercat elèctric

La ministra Teresa Ribera anuncia reformes estructurals i un pla de xoc a curt termini

Ara
1 min
La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

BarcelonaEl govern central preveu afrontar una reforma estructura del sistema elèctric, que hauria de comportar canvis tant en el mercat com en el sistema fiscal. Ho ha dit avui al Congrés la ministra de Medi Ambient, Teresa Ribera, que ha afegit que es prendran mesures per donar resposta als 4,6 milions d'espanyols que estan en situació de pobresa energètica.

Ribera responia així a la portaveu adjunta d'Units Podem, Ione Belarra, que condicionava el suport del seu partit als pressupostos a mesures que permetin aturar l'escalada del preu de l'energia. Ribera ha assegurat que l'executiu està "inquiet" per l'espiral de preus i ha afirmat que d'aquí poc temps hi haurà un "pla de xoc a curt termini".

El problema de fons, ha insinuat, només s'arreglarà amb una reforma estructural que ataqui el funcionament del mercat i l'actual estructura fiscal del sector. "Només podem aconseguir un preu estable, previsible, raonable i amb costos operatius zero en electricitat si culminem un procés renovable i eficient, però hem de recórrer aquest camí, aquesta és la responsabilitat del govern", ha dit la ministra, que no ha concretat cap mesura.

stats