El govern espanyol respòn al Banc d'Espanya que no aplicarà pujades d'impostos

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría nega cap tipus de revisió de l'IVA o les taxes especials

La vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha contestat aquest dijous a la proposta del Banc d'Espanya de revisar l'IVA i els impostos especials i ha afirmat que l'executiu no aplicarà cap pujada de taxes. Sáenz de Santamaría ha defensat als passadissos del Congrés que el govern de Mariano Rajoy té el seu propi "programa de reformes" i que és el moment de "refermar la recuperació i el creixement econòmic".

En el seu informe anual del 2014, el Banc d'Espanya ha demanat una revisió de l'IVA, els impostos especials i algunes partides de despesa pública, per mantenir "l'impuls reformista" al mercat laboral davant de "futures eventualitats" que puguin posar en perill la consolidació fiscal. 

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha assegurat que escolta amb "moltíssima atenció" les recomanacions d'una institució "tan important i independent" com el Banc d'Espanya, malgrat que també ha recordat que l'executiu espanyol té el seu propi full de ruta, en una roda de premsa amb el vicepresident de la Comissió Europea per l'Euro i el Diàleg Social, Valdis Dombrovskis.

Aquest informe  també reflecteix que el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va percebre el 2014 un augment salarial del 5,8% i el seu número 2, Fernando Restoy, del 3,92%.