El govern espanyol tranquil·litza i diu que farà "el que calgui" per la viabilitat de Bankia

El ministeri d'Economia ha fet un breu comunicat subratllant que l'entitat no ha estat intervinguda i que s'ha d'obrir una nova etapa de reestructuració i sanejament

El ministeri d'Economia ha emès un breu comunicat per matisar que Bankia no ha estat intervinguda pel govern i ha volgut tranquil·litzar dient que el govern "donarà el suport que calgui" per garantir la viabilitat de l'entitat.

El govern espanyol ha assegurat que després del canvi de presidència, amb la dimissió forçada de Rodrigo Rato ahir, l'entitat haurà de presentar un pla de sanejament i reestructuració que garanteixi la seva viabilitat.

Aquest full de ruta, ha recordat el ministeri, haurà de presentar-se al Banc d'Espanya perquè en faci el seguiment.

Al matí, la secretària d'Estat de Pressupostos i Despeses, Marta Fernández Currás, ha defensat la injecció de diners públics a la banca perquè ara mateix " la salut del sistema financer és una peça clau de l'economia".

En una conferència a Madrid, no ha concretat si seran els 10.000 milions d'euros de què es parla els que rebrà Bankia de les arques públiques i ha dit que el tipus d'ajuda a l'entitat el decidirà el consell de ministres aquest divendres.

El ministeri d'Economia ha emès un breu comunicat per matisar que Bankia no ha estat intervinguda pel govern i que, després del "canvi de presidència" amb la dimissió forçada de Rodrigo Rato al capdavant del banc, l'entitat haurà de presentar un pla de sanejament i reestructuració que garanteixi la seva viabilitat.

Aquest full de ruta, ha recordat el ministeri, haurà de presentar-se al Banc d'Espanya perquè en faci el seguiment i Economia, ha reiterat al comunicat, "donarà suport, en tot el que calgui, perquè s'aconsegueixin aquests objectius".