Publicitat
Publicitat

El govern espanyol eleva dues dècimes la previsió de creixement d'aquest any, fins al 2,7%

Rajoy recorda que les reformes estructurals són una línia vermella

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy ha anunciat que la setmana que ve augmentaran la previsió de creixement espanyol per al 2017 del 2,5% al 2,7% després de les millores de les previsions de diversos organismes internacionals, com l'FMI.

El president espanyol ha fet un repàs de la seva gestió econòmica i ha assegurat que mentre durant la crisi es van perdre 3,8 milions de llocs treball, i es va arribar a una situació límit, "avui la situació és radicalment diferent". El president espanyol ha tornat a dir que va "evitar el rescat d'Espanya", i això ha ajudat a donar "força" a la sortida de la crisi.

A partir d'ara, ha dit, cal "continuar amb la consolidació fiscal", tot i els escassos suports polítics que té l'austeritat fiscal. A més, ha dit, no es pot fer "marxa enrere en les reformes que s'han dut a terme" perquè això seria "descaminar la recuperació". 

Rajoy s'ha centrat a destacar el paper rellevant de la CEOE en l'assoliment d'un grau més elevat de negociació col·lectiva i de concertació social. Sí que ha aprofitat els 40 anys que celebra la patronal per enviar un dard enverinat a les noves formacions polítiques: "A diferència del que pensen alguns, el món no es va inventar ahir"

Rajoy també ha recordat els empresaris assassinats i extorsionats per ETA, i ha afirmat que aquesta "és una batalla que la societat espanyola ja ha guanyat". 

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT