Publicitat
Publicitat

Els comerciants protesten perquè se'n diluiria l'impacte

El govern espanyol estudia que es puguin fer rebaixes tot l'any

L'esborrany de liberalització dels horaris comercials inclou la possibilitat de desregular els períodes de rebaixes. El ministeri diu que és només una proposta, i els comerciants la rebutgen frontalment.

El ministeri d'Economia va colar en l'esborrany de decret llei que va entregar a la Generalitat sobre la liberalització dels horaris comercials un segon apartat que va deixar en fora de joc els representants de les patronals comercials. Amb el pretext de reactivar les vendes, el govern espanyol va incloure en el document una desregulació dels períodes de rebaixes.

Segons aquest esborrany, aquesta època de descomptes, que ara fixa la Generalitat, d'acord amb els comerciants, en dos períodes anuals i amb un màxim de dos mesos per a cadascun d'aquests períodes, passaran a ser completament lliures. Serà el mateix comerciant qui decidirà quan les vol fer, atenent als períodes d'un interès comercial més alt.

Rebuig de la patronal

"S'han tornat bojos", va exclamar ahir el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile. Segons ell, amb una mesura com aquesta es diluiria l'efecte sobre les vendes que tenen ara les rebaixes i les botigues es convertirien en l'"abocador" dels excessos tèxtils de la Xina. Fonts del ministeri d'Economia, però, van matisar que aquestes mesures estan en fase d'estudi i que no hi ha intenció d'impulsar-les ara, informa Joan Faus. I la Generalitat va considerar que aquest punt també els afecta, segons un portaveu d'Empresa i Ocupació.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT